Saffransskorpor med pistage och apelsin

Du behöver:
1 gram saffran
2 ägg
1 gram saffran
2 ägg
100 g smör
2 apelsiner, rivet skal
5 dl vetemjöl
2 apelsiner, rivet skal
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl strösocker
1.5 dl strösocker
2 dl skalad pistagenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och då smöret smällt tillsätter du saffranet. Häll blandningen i en bunke och blanda ner äggen. Tvätta apelsinerna och riv av skalet och blanda ner det i äggblandningen. Blanda ordentligt ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och pistagenötterna i en annan bunke och sedan blandar du ihop allting. Forma degen till tre längder och lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Ta sedan ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader, skär skorporna i ca i cm tjocka skivor och ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna torka ca 15 min.
Tips:
Häll upp skorporna i en fin burk och ge bort!



Kommentarer
Trackback