Fiskgratäng med lax
Lax är både gott & nyttigt och den här fiskgratängen är verkligen lätt att göra och en kul omväxling istället för att bara steka upp fisken och äta potatis bredvid.

Du behöver:
4 laxfiléer
6-8 potatisar
sås:
2 fiskbuljongtärningar
4 dl creme fraiche
2 dl mjukost
½ dl mjölk
1 pressad citron
4 dl creme fraiche
2 dl mjukost
½ dl mjölk
1 pressad citron
Gör så här:
Koka potatisen så den blir mjuk. Vispa potatisen, tillsätt ca 1dl grädde och två äggulor och en klick smör.Smaka av moset med salt och peppar. Låt det svalna lite innan du lägger över det i spritsen, det blir både enklare att hantera och du slipper bränna dig.
Vispa ihop alla ingredienserna till såsen. Skär laxen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form som du smort. Krydda laxbitarna med citronpeppar. Spritsa ut moset runt om laxbitarna och häll över såsen i mitten.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. Dekorera med citron.




Kommentarer
Postat av: Frida
denna här skall jag prova imorgon=) Blev den god?=)
Svar:
ensmakavida.blogg.se
Trackback