Hemmagjord pizza

50 g färsk jäst
3 dl fingervarmt vatten
1/2 dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
Blanda jäst, vatten, olja, socker och salt i en bunke och rör om tills jästen har smält. Tillsätt lite mjöl i taget tills du kan knåda degen utan att allt fastnar på sina händer. Lägg en bakduk över och låt stå i ca 30 min. Dela degen i tre delar och kavla riktigt tunt. Lägg den utkavlade degen på en bakplåtsklädd plåt, bred ut ett lager tomatsås på degen och toppa pizzan med det du vill ha på.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min till osten smält och fått fin färg.

Tomatsås:
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkade örtkryddor
Gör så här:
Häll de passerade tomaterna i en kastrull och låt koka upp. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor. Låt såsen koka ihop i 10 minuter, rör om då och då. Bred ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.




