Kanelbullar

Fyllning :
150 gram smör
1½ dl strösocker
½ dl ströbröd
4 msk vaniljsocker
1 msk kanel
Gör så här:
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt salt och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Jobba degen till tills den lenmen väldigt lös. Tillsätt honungen, häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter
Medan degen jäser så förbereder jag fyllningen. Blanda smöret med resten av ingredienserna. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!
Dela degen i tre delar. Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på fyllningen och snåla inte. Vik degen dubbelt på mitten. Skär med vass kniv 4cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och gör en knutbulle.
Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över pärlsocker.
Grädda på 200 grader ca 15 min till bullarna blir gyllenbruna

