Cake pops med ballerina
Förra helgen provade jag att göra cake pops för första gången. Ett kul tillbehör att bjuda på till fikat och med ballerinakakor blev dom jätte goda, här kommer receptet!

Du behöver:
2 paket Ballerina kakor
100 g philadelphiaost
200 g mörk marabou choklad
Grillpinnar
100 g philadelphiaost
200 g mörk marabou choklad
Grillpinnar
Gör så här:
Häll alla kexen i en mixer och mixa ordentligt tills det bara är smulor kvar. Tillsätt philadelpjiaosten, tillsätt lite i taget och blanda ordentligt. Det ska bli en mjuk smet som ska kunna rullas till bollar. Rulla sedan degen till bollar och ställ sedan kallt 1 timme i kylskåpet. Ta fram en bakbunke och häll i strösocker, detta för att sen kunna sticka ner dina färdiga cake pops så dom kan kylas stående. Smält chokladen över vattenbad, ta ut bollarna ut kylskåpet och ta fram grillpinnarna. Doppa pinnen i lite smält choklad och tryck in den i chokladbollen. Doppa sedan hela bollen i choklad och dekorera med valfritt strössel eller kokos. Ställ dom sedan kallt.
Tips:
Jag dekorerade mina Cake pops med olika sorters strössel tros samma innehåll, då blir dom fina att titta på. Även tog jag fram mina cake pops ett stund innan servering, när dom blir rumsvarma blir dom lite kletiga i mitten och blir desto godare.









Kommentarer
Postat av: Carolina
Såg gott ut! Detta ska jag testa att baka till min dotters 3-årskalas!! :-)
Svar:
ensmakavida.blogg.se
Postat av: Carolina
Måste bara fråga hur många det blev? Ska bli spännande att prova.. :-)
Svar:
ensmakavida.blogg.se
Trackback