Fyllda apelsiner

Gör så här:
Dela apelsinerna strax ovanför mitten. Riv skalet och pressa saften ur ovandelarna på apelsinen. Gröp sedan ur underdelarna av apelsinerna, detta gör du enklas mend hjälp av en kniv och sked. Har apelsinerna svårt att stå så skär du försiktigt bort lite på undersidan så den står stadigt, men akta så du inte skär för mycket det får inte bli ett hål. Lägg gelatinbladen i riktigt kallt vatten ca 5 minuter, dela ägggulor och äggvitor. Vispa sedan upp gulorna tillsammans med socker så det blir krämigt. Efter gelatinbladen legat i vatten tar du upp dom och lägger dom med apelsin saften i en kastrull, låt smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen och apelsinskalet i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner det i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner det i gräddsmeten. häll upp smeten i apelsinskalen och ställ i kylskåpet i minst två timmar. Servera med en noblesse på toppen.
Tips: Låt smeten stå i kylskåptet en stund innan du fyller apelsinerna, detta för att smeten ska bli lite fastare.



