Fläskfile med rosepeppar och potatis kaka

Nu i mellandagarna kan man bli lite trött på julmaten och alla rester som blivit över, samtidigt så vill man heller inte ställa sig och göra något långkok och då är detta perfekt att göra.
 
 
Du behöver:
1 fläskfile
salt
peppar
1 liten gullök
1 msk rosepeppar 
1/2 msk soja
creme fraiche
1 grönsaksbuljong
 
Potatiskaka:
potatis
västerbottenost
mjölk
smör
 
Gör så här:
Putsa fläskfilen och skär den i mindre bitar. Bryn den sedan i en stekpanna, salta och peppra och slå sedan över lite vatten. Häll över allting i en kastrull och låt småkoka i 10 minuter. Krossa rosepeppar och hacka löken, fräs sedan i en kastrull tills det blir mjukt. Häll sedan i creme fraiche, soja, grönsaksbuljong och låt koka upp. Häll sedan såsen över köttet och låt småkoka i 10 min till.
 
Potatiskakan:
Skala och koka potatisen, häll sedan i en klick smör och lite mjölk och vispa potatisen med elvisp. Vispa ordentligt tills det inte finns några bitar av potatisen kvar, finns det klumpar kvar kommer du få problem då du ska spritsa ut potatisen. Smaka sedan av moset med salt och peppar. Rör sedan ner riven västerbottenost efter smak och låt moset svalna något innan du häller upp det i en sprits. Spritsa sedan moset i formar och ställ in i ugnen på 225 grader tills det fått fint färg.
 
Servera allting med en god sallad!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback