banan pannkakor med kvarg och jordgubbar

 
Du behöver:
1 banan
1 dl lätt kvarg
1/2 dl grahamsmjöl
1 ägg
1 äggvita
Lite lättmjölk om smeten känns tjock
 
Gör så här:
Mosa bananen med en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Hetta sedan upp en panna med lite olivolja, ta 2 msk till varje pankaka och stek dom gyllenbruna. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även banan och jordgubbar och lägg på.
 
 
 

Oopsies

Oopsies är en variant på bröd utan mjöl, ni som äter LCHF känner säkert igen det.
 
 
Du behöver:
3 ägg 
100 gram philadelphiaost
salt
sesamfröm
 
Gör så här:
Separera äggen och lägg vitan i en skål och gulan i en annan. Vispa sedan äggvitorna och blanda i lite salt. Äggvitan är klar då du kan vända bunken upp och ner. Vispa sedan ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda sedan försiktigt ner äggule-philadelpiasmeten i äggvitorna. Klicka sedan ut 6 stycken oopsies på en plåt som du klätt med bakplåtspapper. Strö sedan över sesamfrön och grädda i ugnen på 150 grader i 30 minuter. 
Servera med gott pålägg!
 

Stekt tacos

Tacos tycker jag är jätte gott, det går att variera och de flesta gillar tacos. Det som kan vara tråkigt är att man ofta får mycket rester kvar och ibland vill man inte äta samma mat dagen efter, då har jag en lösning! Här kommer mitt recept på hur du kan omvandla resterna från tacosen till en ny middag.
 
 
Du behöver:
Mjuka tortillasbröd
Smör
Köttfärs som är kryddad med tacokrydda
Sallad
Gurka
Tomat
Majs
Rödlök
Paprika
Ost
Tacosås
 
 
Gör så här:
Smöra tacoskalet på ena sidan, vänd sedan på det så att den smörade delen kommer utåt. Fyll sedan insidan med köttfärs, ost, tacosås, gurka, tomat, sallad, majs, rödlök, paprika, alternativt med det du har hemma eller med det du tycker är gott. Vik sedan ihop brödet som en halvmåne och lyft försiktigt ner det i stekpannan och stek det på svag värme tills brödet fått en knaprig yta på båda sidorna. Sedan är det klart för att äta, mums!
 
Tips:
Jag brukar alltid ha tacosås i min stekta tortilla men jag brukar servera tacosås bredvid och denna gången blev det även keso samt en guacamole som tillbehör.
Det som är perfekt med denna rätt är att du kan ta det du har hemma och det blir jätte gott!
 

Tomater med lök och vitvinsvinäger

 
 
Du behöver:
oliv olja
vitvinsvinäger
salt peppar
1/2 gul lök
2 tomater
 
Gör så här:
Finhacka den gula löken och skriva tomaterna i tunna skivor. Blanda 4 msk olja och 2 msk vitvinsvinäger, salt och peppar, häll sedan blandningen över tomaterna och löken. Rör om och låt stå en stund innan servering för mer smak.
 
Tips:
Jag brukar alltid ha mer vitvinsvinäger eftersom jag älskar vinägersmaken, tomaterna är också ett perfekt tillbehör till grillat.
 

sambal oelek kotletter

Det finns så mycket gott man kan göra med kotletter, kotletter med potatis och brunsås är ju så gott. Här kommer en rätt jag ofta gör hemma. Den är enkel, god och den är lätt att göra till många. Prova själv!
 
 
Du behöver:
6 fläskkotletter
3-5 dl creme fraiche
3-5 dl grädde
sambal oelek
soja
 
Gör så här:
Lägg tinade kotletter i en ungsfast form, ta sedan en smörkniv till hjälp och bred ett lager sambal oelek över varje kotlett. Här bestämmer du själv hur mycket du vill ha på men tänk på att det är starkt så ju mer du tar desto starkare blir det, du kan även justera detta efteråt. När du lagt på sambal oelek brer du även över creme fraiche över kotletterna, sedan häller du över lite soja, samt 3 dl grädde. (Mängden på grädden och creme fraiche avgör hur mycket sås du vill ha men det är bra att ha lite över till justering på smak i efterhand). Grädda på 200 grader i mitten av ugnen 30-35 minuter. vänd kotletterna någon gång under tiden. När kotletterna är klara lägger du dom på ett uppläggningsfat, ta sedan och häll såsen i en kastrull och låt den koka upp. Smaka av, är det för stakt kan du ha i mer grädde eller creme fraiche, är det för svakt ha i mer samal oelek. Servera med sallad, potatis eller potatismos.
 
 
 
 
 

Mjölkstuvade makaroner

Någonting som är barnsligt gott är stuvade makaroner och köttbullar så här kommer mitt recept på hur jag stuvar makaroner.
 
 
Du behöver:
makaroner
mjölk
mjöl
salt och peppar
 
Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull och när vattnet kokar upp häller du i mängden makaroner du vill ha. Låt koka knappt halva tiden av koktiden och häll sedan av vattnet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och häll sedan över mjölk över makaronerna, så mycket så att det nästan täcker allal. Låt koka upp och sänk fort värmen på plattan, var med och rör hela tiden! Låt makaronerna koka i mjölk sista tiden för att få en god smak. När det är ca 3 minuter kvar tar du en lite svätt mjölk i en burk bredvid med lock, blandar ner ca 2 msk mjöl beroende på hur mycker makaroner du gör, skakar burken väl så det blandas och sedan slår du det över makaronerna. Koka sedan tills det börjar tjocka ihop sig, och glöm inte att det är viktigt att röra hela tiden, annars bränner det fast! Krydda med salt och peppar.
 

persikor med grädde och hackad choklad

Ibland orkar man inte ställa sig och gör en efterätt som tar halva eftermiddagen trots att det är kul att laga mat. Detta är en efterätt som är god men väldigt väldigt enkel! Frukt till efterätt är gott på sommaren eller till en tyngre måltid.
 
 
Du behöver:
1 burk konserverade persikor
Grädde
1 mörk chokladkaka
 
Gör så här:
Häll av saften ifrån persikorna och lägg upp en eller två halvor i ett högre glas eller en fin skål. Vispa grädde och lägg en klick ovanpå persikan och hacka sedan chokladen grovt och strö över.
 
Tips:
Spara gärna lite av spadet om du får persikor över, då klarar dom sig bättre.