mango och avokadosalsa

Den här är bara SÅ god, helt klart min favorit just nu och jag kan äta den till allt. Provar du också kan du vara säker på att den blir beroendeframkallande!
 
 
Du behöver:
1 mango
2 avokado
2 tomater
0,5 röd lök
4 msk olivolja
2 msk röd vinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
 
Gör så här:
 Tärna mangon, är du osäker på hur du gör på bästa sätt så kolla på denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=lvLdPjpELyU
Lägg sedan mangon i en skål. Tärna även tomat och avokado, finhacka löken och blanda ihop allting.
Blanda sedan olivolja, vinäger, salt och vitpeppar, häll det sedan över salsan.
Låt stå en stund och servera!
 
 

proteinbar med chokladsmak

Proteinbar är någonting jag har gjort mycket nu en period. Det är bra att ha med sig de dagar man har många bollar i luften och jag är dålig på att hålla en jämn balans och äta på rätt tider. Att dom är nyttiga är bara ett plus.
 
 
Näringsvärde per bar:
192 kcal
13g protein
16g kolhydrater
8g fett

Du behöver:
till åtta bars
 
4 dl havregryn
2 dl proteinpulver med chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
1 msk honung
0,5 dl mandelsmör eller annat nötsmör
0,5 dl valfri mjölk
 
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda alla blöta ingredienser i en sparat bunke och blanda sedan ihop de blöta och de torra ingredienserna. Klä en form med platsfolie och häll ut smeten i formen, se till att du dagit ut så pass mycker av plastfolien så du kan vika den över smeten. Tryck sedan försiktigt ut smeten med hjälp av fingrarna så det blir jämnt i botten. Ställ sedan smeten kallt i minst två timmar. Efter att smeten stått kallt tar du ut den och skär den i 8 lika stora bitar. Skär sedan en lagom stor bit bakplåtspapper och lägg den färdiga baren på. Rulla sedan i den i aluminiumfolie och förvara 1,5 vecka i kylskåpet eller 2-3 månader i frysen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyllda chokladägg

Denna dessert gjorde jag till påskafton i år och om den blev uppskattad. Chokladägget är fyllt med vit chokladmousse så den går absolut att servera till fler tillfällen men eftersom utseendet liknar ett vanligt ägg är det extra kul till påsk! 
 
 
Du behöver:
4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50g vit choklad
1/2 dl kesella 10%
lemon curd
 
Gör så här: 
Skär försiktigt bort toppen på kinderäggen, bryt sedan bort små bitar av toppen så du kan få ut leksaken ur ägget. Ställ sedan äggen i en äggkopp så dom står upprätt. Smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden men se till att du inte vispa den för hårt. vänd sedan ner grädden och kesellan i sedan smälta chokladen. Häll sedan moussen i äggen med hjälp av en liten sked, ställ kallt i minst en timme. Ta sedan ut äggen ur kylskåpet. Gör försiktigt ett hål i mitten på varje ägg och fyll det med lemoncurd curd, ställ sedan in ägget i kylskåpet igen och ta fram vid servering.
 
Tips:
Jag använde min hemmagjorda lemoncurd curd och receptet på den hittar ni under kategorin övrigt. Bryt gärna kanten på ägget lite ojämnt, då ser ägget mer "kläckt" ut. Detta är en perfekt dessert att förbereda.