Fyllda chokladägg

Denna dessert gjorde jag till påskafton i år och om den blev uppskattad. Chokladägget är fyllt med vit chokladmousse så den går absolut att servera till fler tillfällen men eftersom utseendet liknar ett vanligt ägg är det extra kul till påsk! 
 
 
Du behöver:
4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50g vit choklad
1/2 dl kesella 10%
lemon curd
 
Gör så här: 
Skär försiktigt bort toppen på kinderäggen, bryt sedan bort små bitar av toppen så du kan få ut leksaken ur ägget. Ställ sedan äggen i en äggkopp så dom står upprätt. Smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden men se till att du inte vispa den för hårt. vänd sedan ner grädden och kesellan i sedan smälta chokladen. Häll sedan moussen i äggen med hjälp av en liten sked, ställ kallt i minst en timme. Ta sedan ut äggen ur kylskåpet. Gör försiktigt ett hål i mitten på varje ägg och fyll det med lemoncurd curd, ställ sedan in ägget i kylskåpet igen och ta fram vid servering.
 
Tips:
Jag använde min hemmagjorda lemoncurd curd och receptet på den hittar ni under kategorin övrigt. Bryt gärna kanten på ägget lite ojämnt, då ser ägget mer "kläckt" ut. Detta är en perfekt dessert att förbereda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback