Räkcoctail med avokadokräm

Detta recept är för fyra person och perfekt att servera som en förrätt!
 
 
Du behöver:
400g färska räkor
2 stycker plommontomater
1 mango
0,25 st gurka
0,5 kruka koriander
0,25 st grön chili
1 lime
0,5 dl olivolja
1 dl vatten
salt
 
Avokadokräm:
2 mogna avokado
1 msk turkisk yoghurt
salt
peppar
 
Gör så här:
Skala räkorna och lägg dom i en bunke. Skålla sedan tomaterna och skär dom i bitar, skär även mangon och gurkan och blanda med räkorna. Mixa koriandern, chillin, saften från limen, olivolja och vatten. Smaka av blandningen med salt, sila den sedan och häll över räkblandningen. Låt sedan stå 1,5 timme.
 
Skala och mosa avokadon, blanda sedan avokadon tillsammans med den turkiska yoghurten. Pressa sedan över vitlök och lime, smaka av med salt och peppar.
 
Ta upp räkorna ut marinaden, lägg ett par salladsblad i botten på dina uppläggningsskålar, lägg sedan en klick avokadokräm i botten och toppa med räkblandningen.
 
Tips:
Servera med vitlöksbröd
 
 
 

Oreo Mud Cake

 
 
 
Du behöver:
150 gram smält smör
3 dl strösocker 
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning oreokakor
 
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning oreokakor mini
1 påse mini marshmallows
Ohoy chokladsås
 
Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en  kastrull, ta av det från plattan och låt de svalna lite. Blanda, socker, kakao, vaniljsocker och ta sedan i ett ägg i taget, avsluta med mjölet. Hacka de stor oreokakorna ordentligt och blande ner dom i smeten. Häll smeten sedan i en rund form med avtagvbaka kaner som är smörad och bröad. 
Grädda i mitten av ugnen 15 minuter på 175 grader, låd kakan sedan svalna lite.
 
Finhacka sedan chokladen till fyllningen, värm upp grädden och rör ner den hackade chokladen och till sist smöret, låt svalna. Tjocknar inte fyllningen så koka upp den en extra gång.
Lägg mini marshmallows på den gräddade kakan, häll över fudgesmeten och lägg på några extra mini marsmallows högst upp. Tryck sedan ner mini oreokakor lite överallt och ringla över chokladsås. 
Låt kakan svalna och ställ in den i minst två timmar innan servering.