Räkcoctail med avokadokräm

Detta recept är för fyra person och perfekt att servera som en förrätt!
 
 
Du behöver:
400g färska räkor
2 stycker plommontomater
1 mango
0,25 st gurka
0,5 kruka koriander
0,25 st grön chili
1 lime
0,5 dl olivolja
1 dl vatten
salt
 
Avokadokräm:
2 mogna avokado
1 msk turkisk yoghurt
salt
peppar
 
Gör så här:
Skala räkorna och lägg dom i en bunke. Skålla sedan tomaterna och skär dom i bitar, skär även mangon och gurkan och blanda med räkorna. Mixa koriandern, chillin, saften från limen, olivolja och vatten. Smaka av blandningen med salt, sila den sedan och häll över räkblandningen. Låt sedan stå 1,5 timme.
 
Skala och mosa avokadon, blanda sedan avokadon tillsammans med den turkiska yoghurten. Pressa sedan över vitlök och lime, smaka av med salt och peppar.
 
Ta upp räkorna ut marinaden, lägg ett par salladsblad i botten på dina uppläggningsskålar, lägg sedan en klick avokadokräm i botten och toppa med räkblandningen.
 
Tips:
Servera med vitlöksbröd
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback