sambal oelek kotletter

Det finns så mycket gott man kan göra med kotletter, kotletter med potatis och brunsås är ju så gott. Här kommer en rätt jag ofta gör hemma. Den är enkel, god och den är lätt att göra till många. Prova själv!
 
 
Du behöver:
6 fläskkotletter
3-5 dl creme fraiche
3-5 dl grädde
sambal oelek
soja
 
Gör så här:
Lägg tinade kotletter i en ungsfast form, ta sedan en smörkniv till hjälp och bred ett lager sambal oelek över varje kotlett. Här bestämmer du själv hur mycket du vill ha på men tänk på att det är starkt så ju mer du tar desto starkare blir det, du kan även justera detta efteråt. När du lagt på sambal oelek brer du även över creme fraiche över kotletterna, sedan häller du över lite soja, samt 3 dl grädde. (Mängden på grädden och creme fraiche avgör hur mycket sås du vill ha men det är bra att ha lite över till justering på smak i efterhand). Grädda på 200 grader i mitten av ugnen 30-35 minuter. vänd kotletterna någon gång under tiden. När kotletterna är klara lägger du dom på ett uppläggningsfat, ta sedan och häll såsen i en kastrull och låt den koka upp. Smaka av, är det för stakt kan du ha i mer grädde eller creme fraiche, är det för svakt ha i mer samal oelek. Servera med sallad, potatis eller potatismos.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback