Flätade saffranslängder

Saffrans bullar är så gott på julen och jag tycker det blir extra gott då man använder pärsocker på dom. Här kommer receptet på flätade saffranslängder.
 
 
Du behöver:
14 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 dl socker
50 gram jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
1 gram saffran 
1 dl russin
1 ägg
Pärlsocker
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll i salt och rör om tills jästen smällt. Smält smör i en kastrull, häll sedan på mjölken så att det blir 37 grader, häll sist i saffranet. Häll sedan mjölkblandningen över jästen och rör om. Arbeta i lite av mjölet i taget tills det blir en deg men var försiktig med mjölet så det inte blir för mycket, då blir brödet torrt!
Blanda under tiden i russinen och ett ägg, blanda om och låt degen jäsa under bakduk 40 minuter.
Häll sedan ut degen på mjölat bakbord och forma till flätor. Låt sedan flätan jäsa under duk 30 minuter. Pensla sedan med ett uppvispat ägg och stö över pärlsocker. Grädda flätorna i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter.
 
Forma flätor:
Dela degen i fem bitar, av dessa bitar delar du den ytterligare i tre delar. Rulla sedan ut de tre delarna till tre långa längder. Tryck ihop dom högst upp och sedan flätar du ihop dom och sedan avslutar du med att trycka ihop dom länst ner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Det blev liten miss med sockret där tror jag! Fick inte ihop det riktigt!?

Svar: Hej Tina! Jag använde den mängden socker som jag skrev ut i receptet och längderna blev bra, vet inte vad som gick tokigt för dig!
ensmakavida.blogg.se

2013-01-07 @ 19:34:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback