Fyllda paprikor med krämig spaghetti

 
Du behöver:
Fyllda paprikor:
6 paprikor
500 gram nötfärs
1 rödlök
10 champinjoner
3 dl grädde
2 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
cayennepeppar
oregano
salt
peppar
riven ost
 
Krämig pasta:
Spaghetti
2 dl grädde
1 dl riven parmesan
2 tomater
salt
peppar
 
 
Gör så här:
Skär av "hatten" på paprikorna och gröp försikigt ur dom med hjälp av en kniv och sked. Koka sedan paprikorna ca 8 min, känn på dom med en provsticka så dom har lite motstånd annars orkar dom inte stå. När paprikorna svalnat något så jämna försiktigt till botten på paprikorna så dom kan stå upp. Var försiktig så du inte skär hål i dom, då kommer fyllningen att rinna ut. Ställ sedan paprikorna i en ungsfast form.
Hacka rödlöken, champinjonerna och bryn dom i en panna. Bryn även nötfärsen och blanda sedan ihop allting. Tillsätt grädde, tomatpure, sambal oelek och vitlök, blanda väl. Smaka av och krydda med cayennepeppar, salt, peppar, och oregano efter smak och låt små puttra lite. Fyll sedan paprikorna med köttfärsblandningen och strö över riven ost. Lägg till sist på locket på paprikan och ställ sedan in paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten har smält. 
 
Koka spaghettin enligt anvisningarna, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Ställ pastan på den varma plattan och häll i grädde, parmesan och tomaterna som du finhackat. Krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt i pastan så att den blir krämig runt om.
 
Tips: Jag hade även lite riven ost i min köttfärsblandning, det gör allting lite krämigare, smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback