Julskinka

Julskinka är nog mångas favorit på julen, det tar lite tid att göra men när man sen kan man äta en skinkmacka så ångrar man sig inte och glömmer den långa tiden skinkan varit i ugnen.
 
 
Du behöver:
Julskinka
ströbröd
ägg
senap
 
Gör så här:
Ta ut skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar, skölj sedan skinkan ordentligt under vatten. Stoppa sedan i en stektermometer i skinkan, se till att den hamnar i mitten. Packa sedan in skinkan i folie och lägg den på ett galler som du sedan lägger på en djupare plåt. Stoppa in skinkan i ugnen på 175 grader tills den uppnått en innertemperatur på 75 grader. Ta sedan ut skinkan och låt den svalna något, ta sedan bort nätet och skär bort fettet på skinkan. Pensla den sedan med senap, ett uppvispat ägg och till sist häller du på ströbröd. Griljera skinkan i mitten av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.
 
Tips: Man brukar räkna på att man behöver ifrån 50 min upp till en timme på varje kg. Har du då en skinka på tre kg kan du räkna med att det minst tre timmar att göra den, så ha god tid på dig!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback