Lasagne

 
Du behöver:
20 lasagneplattor
2 msk riven parmesan
1 röd chili
2 msk olivolja
2 normalstora gula lökar
1 halv purjolök
4 vitlöksklyftor
500 gram nötfärs
400 gram krosade tomater
500 gram passerade tomater
1 köttbuljongtärning
3 msk mango chutney
1 1/2 msk oregano
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpure
salt
svartpeppar
 
Bechamelsås:
1 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
4 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Finhacka chilin och fräs den i olja i en stekpanna. Hacka de gula lökarna, purjolöken och vitlöken fint. När chilin har fräst ca 1 min tillsätt då löken och sänk värmen lite. Tillsätt sedan nötfärsen. När nötfärsen inte är röd längre tillsätter du tomarterna och låt allting koka försiktigt.
Smula ner buljongen och tillsätt mango chutney, oregano, paprikapulver och tomatpure. Smaka av med salt och peppar. Låt allting småkoka.
 
Nu kan du börja med såsen. Låt smöret smälta i en kastrull. Pudra över mjölet och vispa ner mjölken. Tillsätt creme fraiche och när den är varm och såsen är len så smakar du av med salt och peppar.
Varva köttfärsåsen, lasagneplattorna och bechamelsåsen i en ugnsform. Häll ett litet tjockare lager bechamelsås överst och strö över riven parmesan. 
Tillaga mitt i ugnen på 200 grader ca 25-35 minuter.
 
Tips: 
Vill du ha en krämigare lasagne kan du tillsätta lite mjölk längst kanterna på lasagnen innan du ställer den i ugnen. Använd då en kniv och stick längst sidorna på lasagnen för att mjölken ska rinna ner emellan.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback