Lemoncurd

Lemoncurd är ju bara så gott, speciellt med nybakat bröd och cream cheese. Jag provade att göra egen och det är lättare än vad man tror och det går att använda till både mat och efterätter. Här kommer receptet.
 
 
Du behöver:
1.5 dl färskpressad citronjuice, till fet behöver du ca tre citroner
2 msk finrivet citronskal
2 st ägg 
2 dl strösocker 
75 gram rumsvarmt smör
 
Gör så här:
Pressa citronerna och riv skalet. Vispa sedan ihop ägg och socker i en kastrull med tjock botten. Vispa in citronjuicen och skalet. Låt allting stå på medelvärme utan att börja koka och rör sedan ner smöret. Vispa hela tiden kraftigt tills det blir en tjock kräm men akta så det inte blir för varmt, då koagulerar ägget.
När smeten tjocknat drar du av det ifrån plattan, låt svalna och häll upp i valfri bruk och försvara det sedan i kylen.
 
Tips: Ska du bort nu till nyår eller på någon annan middag längre fram? En burk lemoncurd är alltid uppskattat att ge bort!
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback