Mintkyssar

Mintkyssar är någonting jag minns sen man var liten, någonting man ofta fick i en strut och ett godis som mormor och morfar ofta åt. Man kan ofta köpa det på julmarknader men det var så lätt att göra det själv, så här kommer receptet!
 
 
Du behöver:
75 gram mörk choklad
0,5 msk smör
2 dl florsocker
1-1,5 msk mjölk
ca 10 droppar pepparmintarom
 
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad, pensla sedan insidan av ischokladformar med ett lager choklad, låt sedan stelna. Pensla sedan med ett ytterligare lager så det är heltäckande och ganska tjockt, räcker det inte med två så pensla tre lager. Låt det stelna ordentligt och pilla sedan försiktigt loss aluminiumformen, nu är det yttersta skalet klart. Smält smöret i en kastrull och rör ner florsockret, rör sedan ner mjölken lite i laget till du har en tjock smet, rör tills den blir slät. Tillsätt pepparmintsaromen och smaka av så du får lagon med mintsmak. Klicka sedan i en klick mintkräm i varje chokladform och låt stelna. Till sist klickar du på en klick smält choklad på mitten av mintkrämen, förvaras kallt tills det ska serveras.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback