Mozartkulor

Förra julen bakade jag massvis med mozart kulor, dom är SÅ goda! lite pillrigt att göra men det är det värt, väldigt kul att ge bort också! I år blev det ett par stycken också, här kommer mitt recept.
 
 
Du behöver:
30 stycken
125 gram nougat
250 gram mandelmassa
150 gram mörk choklad
lite ljus choklad till garnering
 
Gör så här:
skär nougaten i 30 lika stora bitar, rulla dem till små kulor och låt stelna i kylen. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du sedan kavlar ut tunt. När nougaten stelnat lähher du en kula på varje platta du gjort av mandelmassan och "vik ihop" så att mandelmassan omsluter nougaten helt. Hacka chokladen i bitar och smält över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och låt de sedan rinna av på ett ungsgaller med bakplåtspapper under.
När chokladtäcket stelnat tar du och smälter den ljusa chokladen  över vattenbad och sedan gör som ett mönster över den mörka chokladen.
 
Tips:
Lägg i fin glasburk och ge bort i julklapp!
 
 

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Det är så gott! Nougat, choklad och mandelmassa är nog mn favoritkombo ;) Väldigt fina blev dom!

Svar: Men visst blir dom goda Marja, vad kul att du hittat hit! Dom är roliga att ge bort också eftersom dom är fina i utseendet :)!
ensmakavida.blogg.se

2012-12-22 @ 17:59:46
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback