Saffransskorpor med pistage och apelsin

 
Du behöver:
1 gram saffran 
2 ägg
100 g smör  
2 apelsiner, rivet skal 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl strösocker
2 dl skalad pistagenötter
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och då smöret smällt tillsätter du saffranet. Häll blandningen i en bunke och blanda ner äggen. Tvätta apelsinerna och riv av skalet och blanda ner det  i äggblandningen. Blanda ordentligt ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och pistagenötterna i en annan bunke och sedan blandar du ihop allting. Forma degen till tre längder och lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Ta sedan ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader, skär skorporna i ca i cm tjocka skivor och ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna torka ca 15 min.
 
Tips:
Häll upp skorporna i en fin burk och ge bort!
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback