Vit chokladmousse med mango och passion

Det här en är dessert som passar perfekt som avslut på nyårsmiddagen. Den är fin att titta på, sen är det en bra blandning av både sött och syrligt efter en trerätters middag.
 
 
Du behöver:
3 dl vispgrädde
225 gram vit choklad
1 ägg
1,5 dl kesella
100 gram färsk mango
8 passionsfrukter
1 dl passionsfruktjuice
stjärnfrukt som dekoration
 
Gör så här:
Börja med att vispa grädden, smält sedan chokladen över vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning, rör ner kesellan och sist grädden. Häll upp i serveringsglas, lägg plast över och låt stå i kylen i minst två timmar. Gröp ur passionsfrukterna och mixa tillsammans med mangon och juicen. Häll såsen över moussen precis innan servering.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hur många räcker receptet till? =)

Svar: Hej Hanna, vad kul att du hittat hit. Receptet är till fyra personer.
ensmakavida.blogg.se

2012-12-30 @ 16:24:23
Postat av: Alexandra

Hej!

Ser väldigt gott ut! Kan man använda något annat i stället för kesella?

Svar: Alexandra, det var en bra fråga. Jag har i detta recept aldrig bytt ut kesellan emot någonting annat så vågar inte svara på den frågan, men testa dig fram, denna dessert är god, en bra blandning av allt! :)
ensmakavida.blogg.se

2012-12-30 @ 21:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback