Helstekt kyckling med timjan och citron

Hel kyckling är någonting som får mig att tänka på gamla middagar hos mormor och morfar. Min mormor var så duktig på att laga mat och vi åt ofta hel kyckling, satt och åt kycklingklubbor men folie som handtag. MUMS! Jag har själv provat att göra hel kycklingen ett par gånger nu och det är väldigt lätt och ett pluss är att det faktiskt billigt att köpa.
 
 
 
Du behöver:
1 färsk kyckling
1 kruka timjan
2 citroner
salt & peppar
 
Gör så här:
Gnid in kyckligen i citronsaften som blir av en citron, dela den andra citronen i klyftor och lägg i kycklingen och runt om. Gnid sedan ordentligt in kyckligen med salt, peppar och timjan. Lägg på en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ungefär 2 timmar. Under tiden kyckligen är inne i ugnen penslade den emellanåt med smör. Dela sedan kycklingen och servera med valfria tillbehör.
 
Är du osäker på hur du hanterar en hel kyckling så finns en bra förklaring här!
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback