Hallonglass med maräng

Du behöver:
Glass:
250 g frysta hallon
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Maräng:
2 st äggvitor
½ dl socker
 
Gör så här:
Mixa bär, crème fraiche, äggulor och socker till glasskonsistens. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en hård marängsmet. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback