Helstekt fläskytterfile med bacon
Du behöver:
1 fläskytterfile
smör
4 sorters nymalen peppar, (svart, vit, grön & rose-peppar)
1 paket bacon
Gör så här:
Sätt på ugnen på 125-150 grader. Putsa fläskytterfilen och peppra ordentligt runt hela fileén. Bryn fläskytterfilen hastigt i smör så att den får en fin yta.
Ställ sedan in den i ugnen i en ugnsfast form och köttet ska uppnå en innertemperatur på ca 70 grader, här använde jag en kött termometer.
klipp sönder baconet i mindre bitar och och bryn det ordentligt. Låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.
När filen är färdig så låt köttet vila i folie i ca 10min, sedan skär du upp det i lagom stora bitar och strössla sedan baconet över, innan du servera.
Servera med valfria tillbehöver som sallad, potatis, ris, potatisgratäng.
Kommentarer
Postat av: Emma
Åh, detta är något som min sambo skulle älska! Måste provas! :)
//Emma
Svar:
ensmakavida.blogg.se
Trackback