Kanelbullar

Idag var det så tråkigt väder ute, jag var ledig och vad passar inte bättre än att då baka bullar
 
 
Du behöver: 
150 gram smör
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram
½ tsk salt
½ dl flytande honung
1 kilo manitoba cream
 

Fyllning : 
150 gram smör
1½ dl strösocker
½ dl ströbröd
4 msk vaniljsocker
1 msk kanel

Gör så här:
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt salt och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Jobba degen till tills den lenmen väldigt lös. Tillsätt honungen, häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter

Medan degen jäser så förbereder jag fyllningen. Blanda smöret med resten av ingredienserna. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!

Dela degen i tre delar. Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på fyllningen och snåla inte. Vik degen dubbelt på mitten. Skär med vass kniv 4cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och gör en knutbulle. 

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över pärlsocker.

Grädda på 200 grader ca 15 min till bullarna blir gyllenbruna 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback