Toffifee

Jul är alltid mysigt, då har man en anledning till att baka! Varje år provar jag någonting nytt till godisskålen och 2011 var det dessa som var nykomlingar
 

Du behöver:
Knäckformar
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 30 hasselnötter
100 g nougat
50 g mörk choklad
 
Gör så här:
Koka upp grädde, socker och sirap och skjud tills det klassiska kulprovet fungerar. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills det börjar knäppa, se upp så de inte bränns! Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet.
Smält nougaten över vattenbad, häll i kolan i knäckformarna så de täcker halva formen och tryck i en nöt i varje form. Klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå, låt stelna. Smält sedan chokladen och lägg över en klick på varje kola, ställ kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback