Vaniljbullar

 
Du behöver:
2 dl kaffegrädde
25 g jäst
75 g smör 
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
ca 3 dl färdig marsankräm
 
Gör så här:
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp jästen i grädden. Rör socker och matfett smidigt i en bunke. Tillsätt ägg och degspadet, till sist tillsätter du mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Gör marsankrämen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst klart.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick marsankräm och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen i en bullform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa en stund till. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.
Innan servering penslar man dom med smält matfett och doppar dom i socker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback