Nyttigt hamburgebröd

Det här är pefekt att unna sig på helgen om man är sugen på någonting gott. Eftersom man vill vara lite extra nyttig nu efter julen provade jag att göra ett LCHF bröd till mina kycklinghamburgare och det blev toppen!
 
 
 
 
Till fyra bröd behöver du:
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
2 msk fullkornsdinkelmjöl
0,75 msk fiberhusk
2 ägg
2 dl riven ost
sesamfrön
 
Gör så här:
Blanda ihop bakpulver, mandelmjöl, fullkornsdinkelmjöl och fiberhusk. Rör sedan ner ägg och ost och låt svälla en stund. Klicka sedan ut och forma till runda bröd på en bakplåtsklädd plåt, strö lver sesamfrön. Grädda sedan på 225 grader i 10 minuter. När bröden svalnat något skär du dom på mitten och lägger sedan i valfri hamburgare med valfria tillbehör, ät, njut och känn dig nyttig!
 
Jag valde kycklinghamburgare och fyllde den med salladskål, rödlök, gurka, champinjoner, tomat, ruccola samt en hemmagjord dressing på vitlök och creme fraiche
 
Tips:
Lägg din hamburgerdressing närmast brödet, då blir det mer saftigt och du slipper den torra känslan. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback